google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Арсенал не пестил глас и емоции в съблекалнята между двете полувремена на двубоя с Лийдс, съобщават от BBC. Целта му била да ги надъха колко се може повече и методът проработил отлично. Както вече се разбра, тимът победи с 1:0 Лийдс в третия кръг на ФА Къп.

В самото начало гостите демонстрираха надмощие и успяха да създадат не едно и две голови положения. Отборът на Марсело Биелса обаче направи пропуски и това не допринесе за набиране на преднина за тима от Чемпиъншип. Момчетата на Микел Артета имаха проблем при изнасянето на топката, а и гредата се оказа добър помощник, успявайки да спаси вратата на артилеристите от силния удар на Патрик Бамфорд.

Бесен, Микел Артета не спестил гнева си на тима и здравата го навикал в съблекалнята, разкри вратарят Емилиано Мартинес. Това явно е подействало отрезвяващо на футболистите, защото след като спазили точно указанията му, победата не закъсня.

През второто полувреме домакините се постараха да играят в предни позиции, което доста затрудни гостуващия отбор и в крайна сметка след лоша игра на защитник на Лийдст, Рийс Нелсън получи топката в наказателното поле и вкара победния гол. Доста фенове считат това за чист късмет, но дори и така, авансът на Арсенал вече е факт.