Добави коментар
"Не мисля, че сегашното съперничество ще разруши приятелството помежду ни", каза треньорът на Арсенал

Наставникът на Арсенал Микел Артета заяви, че битката за титлата, която неговият тим води с Манчестър Сити на Пеп Гуардиола, няма попречи на приятелството му с испанския мениджър. В момента Арсенал има с 5 точки на Ман Сити в класирането на Висшата лига, като “топчиите” са с мач по-малко.

“Винаги съм се надявал, че един ден ще мога да се изправя в равностойно съперничество с Пеп Гуардиола в първенството и за купата и ето, че това се случва този сезон. Не мисля, че сегашното съперничество ще разруши приятелството помежду ни. Той е един от най-важните хора в живота ми и вдъхновител в професията ми. И двамата имаме за цел да печелим, да защитим честта на клубовете си. Но това винаги е било така от първия ден, в който съм тук”, заяви Артета.

“По някакъв начин предстоящият мач може да определи сезона ни. Успех ще ни класира за следващия кръг, а те ще отпаднат. Турнирът за купата на Англия е много важен за нас, тъй като една победа тук ще ни даде шанс да спечелим и първенството. Това е огромен тест, защото в моите очи излизаме срещу най-добрия отбор в света. Очаквам тази среща – тя ще даде отговор на въпроса къде се намираме”, каза още треньорът на Арсенал.

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 9 гласували