Микел Артета за битката за титлата и приятелството му с Гуардиола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не мисля, че сегашното съперничество ще разруши приятелството помежду ни", каза треньорът на Арсенал

Наставникът на Арсенал Микел Артета заяви, че битката за титлата, която неговият тим води с Манчестър Сити на Пеп Гуардиола, няма попречи на приятелството му с испанския мениджър. В момента Арсенал има с 5 точки на Ман Сити в класирането на Висшата лига, като “топчиите” са с мач по-малко.

“Винаги съм се надявал, че един ден ще мога да се изправя в равностойно съперничество с Пеп Гуардиола в първенството и за купата и ето, че това се случва този сезон. Не мисля, че сегашното съперничество ще разруши приятелството помежду ни. Той е един от най-важните хора в живота ми и вдъхновител в професията ми. И двамата имаме за цел да печелим, да защитим честта на клубовете си. Но това винаги е било така от първия ден, в който съм тук”, заяви Артета.

“По някакъв начин предстоящият мач може да определи сезона ни. Успех ще ни класира за следващия кръг, а те ще отпаднат. Турнирът за купата на Англия е много важен за нас, тъй като една победа тук ще ни даде шанс да спечелим и първенството. Това е огромен тест, защото в моите очи излизаме срещу най-добрия отбор в света. Очаквам тази среща – тя ще даде отговор на въпроса къде се намираме”, каза още треньорът на Арсенал.