Миладинов здраво стъпил на земята, вече гледа към Токио
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
17-годишната ни плувна сензация спечели сребърен медал на европейското първенство в Будапеща

Новата звезда в българското плуване – Йосиф Миладинов, демонстрира завидна зрелост след спечеления сребърен медал на европейското първенство в Будапеща и обяви, че погледите му вече са насочени към силно представяне на Олимпийските игри в Токио.

17-годишният ни състезател се окичи с отличието на 100 метра бътерфлай и даде сериозна заявка за престижно класиране и в японската столица.

“Вече осъзнах какво се случи,” заяви Плувец номер 1 на България за 2020 година на летище “София”. “Европейското първенство беше прекрасно преживяване за мен, с много положителни емоции. Радвам се, че успях да направя нещо хубаво за България.

“Надявам се в Токио да се реализирам и да постигна това, за което съм тренирал цяла година. Извън европейците най-сериозна конкуренция ще са световният рекордьор от САЩ и представителите на Сингапур и ЮАР.

“Предстои ми разговор с моя личен треньор Стефан Георгиев. Ще преценим как да проведем подготовката за олимпиадата. Дано да направим лагер. С националния отбор ще се подготвим стабилно и вярвам, че в Токио ще представим достойно България”