Милан е все по-близо до привличането на Фикайо Томори
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът на Челси Фикайо Томори ще остане за постоянно на "Сан Сиро", тъй като Милан е готов да активира освобождаващата му клауза от 28 милиона евро

След триумфа в Шампионската лига, подготовката на Челси за новия сезон може скоро да започне, като Томас Тухел е готов да направи промени в състава. Очаква се той да се раздели с доста играчи, които не попадат в състава, като Фикайо Томори вероятно ще бъде първият, пишат медиите на Ботуша.

Централният защитник беше даден под наем на Милан през януари в търсене на повече игрово време. Оттогава Томори оказа важно влияние на Сан Сиро, като убеди гранда от Серия А да активира неговата освобождаваща клауза от 29 млн. евро. Всъщност сделката може да бъде финализирана през следващата седмица, тъй като “росонерите” са готови да платят въпросната сума.

Милан вече си осигури услугите на вратаря Майк Майаян и привличането на Томори едва ли би било изненадващо, тъй като англичанинът се превърна в твърд титуляр под ръководството на Стефано Пиоли. По време на шестте си месеца в клуба, 23-годишният футболист е записал 17 участия в лигата. Партньорството му със Симон Кяер бе от решаващо значение за класирането на тима в Шампионската лига.

Челси надали ще има нещо против трансфера на англичанина, въпреки че се нуждае от подсилвване в защита, тъй като Тиаго Силва и Сесар Аспиликуета не са първа младост. Страхотното представяне в защита на Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен във финала на Шампионската лига срещу Манчестър Сити обаче предпола, че Челси е в добри ръце в защита.