Милан изгуби две от звездите си за Наполи заради Болоня
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" настояваха срещата от този кръг да се играе, за да изчистят наказанията на Тео Ернандес и Тиджани Рейндерс

Отлагането на мача между Болоня и Милан със сигурност ще има сериозни последствия за състава на „росонерите“ в предстоящото дерби с Наполи през седмицата. Причината е, че Тео Ернандес и Тиджани Рейндерс трябваше да изтърпят наказания за червени картони на “Ренато Дал’Ара”, но вместо това ще пропуснат далеч по-важния сблъсък с тима на Антонио Конте, който е и лидер в класирането.

Припомняме, че мачът между Болоня и Милан беше отложен по странен начин, след като кметът на общината отказа категорично да проведе срещата след сериозните валежи, които удариха района в началото на седмицата. Макар Милан и Лега Калчо да настояваха срещата да се изиграе по план, дори и при закрити врати или на неутрален терен, в крайна сметка беше взето решението мач да няма.

Ернандес беше наказан за два мача след червен картон, получен в края на срещата с Фиорентина, докато Рейндерс е с наказание за един мач след като беше изгонен след нарушение срещу Санди Ловрич от Удинезе предния кръг.

Това затруднява сериозно задачата на треньора на Милан Пауло Фонсека, който ще трябва да се справя без двама ключови играчи срещу лидера на класирането. Наличието на Ернандес и Рейндерс в защита и полузащита е от изключително значение за баланса на отбора, особено в труден момент след нестабилния старт на сезона. Сега, без тях, Милан ще трябва да търси алтернативи, които да запълнят празнините в състава и да се надява, че ще успее да постигне позитивен резултат срещу силния отбор на Наполи. Най-вероятно на левия фланг на защитата ще започне Филипо Терачано, докато в халфовата линия титуляр ще бъде Юнус Муса редом до Юнус Фофана.