google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" спечелиха дербито с 3:0 с попадения на Диас, Ребич и Томори

Дербито на 35-ия кръг в Серия „А“ между Ювентус и Милан завърши с победа с 3:0 за „росонерите“. Точни в тима на Стефано Пиоли бяха Браим Диас, Ребич и Томори, а Кесие пропусна да отбележи от дузпа. След успеха „росонерите“ се изкачиха на третото място със 72 точки, колкото има и вторият Аталанта. Ювентус пък пада позиция надолу и вече е на петото място. Наполи е четвърти във временното класиране на Серия “А” със 70 точки.

След равностоен първи половин час, пред Ювентус се откри страхотна възможност да поведе. При центриране от корнер Донарума излезе да избие, но остана под топката, а Киелини не успя да насочи в опразнената врата.

Седем по-късно Тео Ернандес центрира отляво за Златан Ибрахимович, но Алекс Сандро се намеси и изби с глава в корнер преди шведът да нанесе удар.

В добавеното време „росонерите“ поведоха в резултата. Шчесни боксира лошо и топката попадна в Браим Диас, който прати неспасяемо под сглобката, а Киелини не успя да избие с глава.

В 56-ата Диас стреля към вратата, а топката се отби в ръката на Киелини, за което след проверка с ВАР бе отсъдена дузпа. 11-метровият наказателен удар обаче бе изпълнен много слабо от Кесие и Шчесни успя да улови и запази резултата непроменен.

В 78-ата надеждите на домакините поне за точка се изпариха след фантастичен гол на Анте Ребич.

Четири по-късно Чалханоглу центрира от фаул, а Фикайо Томори отклони точно с глава, оформяйки класиката.

Малко преди последния съдийски сигнал Дибала бе близо да отбележи почетно попадение за домакините, но топката мина покрай десния страничен стълб.