Милан излезе на върха в Серия “А” след пестелива победа над Самп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Единственото попадение в срещата отбеляза Рафаел Леао в началните минути.

Претендентът за титлата в Серия “А” Милан надделя с минималното 1:0 в домакинството си на Сампдория в ранния двубой от неделната програма на 25-ия кръг в италианското първенство.

С днешния успех “росонерите” поне временно излязоха на първата позиция във временното класиране с актив от 55 точки, докато вторият – Интер, е с 44 пункта.

Възпитаниците на Стефано Пиоли излязоха напред в резултата още в 7-ата минута, когато Майк Менян с невероятно дълго подаване намери Рафаел Леао, който навлезе в наказателното поле и матира Фалконе с точен изстрел.

До края на първото полувреме се стигна до още една сериозна възможност за попадение пред Милан, която дойде в неговия край, когато стражът на Сампдория показа отличен рефлекс и отрази опасен шут на Жуниор Месиас.

Втората част стартира с нов пропуск на Месиас, а малко след това удар с глава на Оливие Жиру не намери очертанията на вратата.

В 60-ата минута френският нападател отново опита да застраши Фалконе, а този път това стана с акробатично изпълнение, което обаче бе отразено от вратаря.

До края на срещата “росонерите” имаха няколко нелоши възможности за второ попадение. Оливие Жиру и Анте Ребич бяха близо да сторят това, но вратарят на гостите не допусна нов гол във вратата си.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Милан: Менян, Флоренци, Томори, Романьоли , Калабрия, Тонали, Бенасер, Месиас, Диас, Леао, Жиру

Сампдория: Фалконе, Бережински, Коли, Маняни, Муру, Конти, Ринкон, Торсби, Кандрева, Сенси, Капуто