Милан с нов гаф – взе само точка срещу Лече
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Росонерите губеха 0:2 на почивката и спасиха равния

Италианският шампион Милан направи второ поредно равенство в Серия А след 2:2 срещу Рома преди седмица и днес завърши при същия резултат при гостуването на новака Лече.

Първата част беше най-слабата за росонерите от началото на сезона. Още в 3-та минута Лече поведе след като центриране пред Татарушану беше отклонено от Тео Ернандес и влезе в мрежата на гостите.

Кошмарът за шампионите стана още по-сериозен в 23-та минута, след като ново центриране в наказателното поле хвана защитата им неподготвена и Баширото вкара с глава зад Татарушану.

В края на полувремето Жиру също пробва да вкара с глава, но Фалконе спаси отлично. На почивката Стефано Пиоли направи двойна смяна, пускайки Дест и Месиас в игра и в 58-та минута росонерите върнаха един гол. След удар на Жиру, Фалконе изби, Браим Диас не успя да добави, но топката се озова у Рафаел Леао, който стреля от малък ъгъл и изненада стража на домакините.

В 71-та минута падна и вторият гол за Милан. След центриране към Жиру той свали с глава към Калабрия и капитанът на росонерите реализира за 2:2.

Така Наполи вече има 9 точки аванс на върха, докато Милан е с точка пред Ювентус и е втори в класирането.