Милан се приближава към споразумение за защитник от Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Очаква се трансферът да бъде осъществен в следващите дни

Милан се приближава все повече до подписа на защитника на Тотнъм – Емерсон Роял това лято, след като първата им оферта беше отхвърлена от лондонския клуб.

През целия сезон 2023-24 във Висшата лига 25-годишният краен защитник се бореше да си осигури редовно титулярно място под ръководството на Андже Постекоглу. Бразилският национал записа само 22 мача в лигата за ,,шпорите” през последния сезон, започвайки само 11 пъти като титуляр и основно бе използван като резерва в защитата. Педро Поро беше предпочитан като първи избор за десен бек на Постекоглу, като това не се очаква да бъде променено през предстоящия сезон.

Милан активно търси да привлече десен бек това лято и прояви интерес към бразилеца, но преговорите са в застой от по-рано този месец, когато Спърс отхвърли първоначалната им оферта.

Premier league Brazil предполага, че отборът на Пауло Фонсека първоначално е ,,тествал наоколо” с оферта от около 8,5 милиона паунда за десния бек на ,,белите” по-рано този месец. Въпреки това, според трансферния експерт – Фабрицио Романо, нови преговори са осъществени между Тотнъм и Милан, като двете страни се доближават до споразумение. Романо добавя, че сега има само около 2,5 милиона паунда разлика в оценката на играча от двата клуба и дискусиите продължават с надеждата, че сделка може да бъде постигната в следващите дни.

Известно е, че ,,росонерите” вече са се свързали с бранителя и са договорили личните му условия относно евентуалното му преместване в Италия. Настоящият договор на Роял с Тотнъм е до лятото на 2026 гoдина и се смята, че Милан е готов да предложи на 25-годишния играч петгодишен договор, ако той се премести на ,,Сан Сиро”.