google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" дишат във врата на градския си съперник в битлата за титлата

Отборът на Милан записа успех с 2:0 в гостуването си на тима на Верона в среща от 26-ия кръг на италианската Серия А. Раде Крунич и Диого Далот реализираха попаденията за “росонерите”, като с този успех тимът на Стефано Пиоли се доближи на три точки до лидера Интер, който е с мач по-малко.

Въпреки многото липси в състава на Милан, възпитаниците на Стефано Пиоли се представиха силно във Верона. “Росонерите” бяха без Ибрахимович, Бенасер, Чалханоглу, Ернандес, Ребич и Манджукич в тази среща, но футболисти като Крунич и Далот успяха да блеснат. Пиоли заложи на схема 4-2-3-1 с Рафаел Леао на върха на атаката.

Милан тотално надигра своя съперник през първото полувреме. “Росонерите” имаха 6 шанса за гол, като успяха да отправят само един точен удар – това се случи при попадението на Крунич в 27-ата минута. Националът на Босна изпълни пряк свободен удар по перфектен начин и откри резултата. Пет минути след това Рафаел Леао пропусна да отбележи второ попадение за “росонерите”.

Малко след началото на втората част “росонерите” вкараха втори гол. Топката попадна в Далот, който със страхотен изстрел удвои аванса на гостите – 0:2.

До края на двубоя домакините имаха своите шансове и трябва да отбележим, че бяха доста по-активни в сравнение с първата част. Верона обаче не успя да вкара дори почетен гол и остана на 8-ото място в класирането с 38 точки след това поражение.