Милан се справи със Сампдория и продължава с победния си рейд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Леао бе изгонен и ще пропусне дербито с Наполи в следващия кръг.

Италианският шампион Милан, който преди броени дни завърши наравно 1:1 с Ред Бул Залцбург в първи мач от груповата фаза на Шампионската лига, днес се наложи с 2:1 при гостуването си на Сампдория.

По този начин “росонерите” продължават да бъдат без загуба през настоящата кампания в Серия “А” и до момента дават сериозна заявка за защитата на Скудето.

Жуниор Месиас откри резултата за Милан още в 6-ата минута след асистенция на Рафаел Леао, а в 21-ата минута Де Кетелари също бе точен, но попадението на младока не бе зачетено заради положение на засада.

Домакините изравниха резултата в 57-ата минута чрез Филип Джуричич, но Оливие Жиру донесе успеха на “росонерите” с попадение от дузпа в 67-ата минута.

В началото на второто полувреме Рафа Леао бе изгонен за втори жълт картон, а заради остри реплики и реакции наставникът на Сампдория – Марко Джампаоло, получи червен картон в края на мача.

По този начин футболистите на Стефано Пиоли събраха 14 точки, колкото има и първият Наполи, а Сампдория е в зоната на изпадащите с едва 2 точки в актива си.