Милан ще преговаря с Челси за привличането на Фикайо Томори
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Милан планира да задържи взетия под наем защитник Фикайо Томори, който е собственост на Челси

Отборът на Милан ще се опита да си осигури услугите на Фикайо Томори за постоянно. Младият бранител бе взет под наем от Челси през януарския трансферен прозорец и впечатлява с изявите си за “росонерите”, като техническият директор на клуба Паоло Малдини намеква за постоянен трансфер на футболиста в предстоящия летен трансферен прозорец.

„Томори е добър талант и имаме клауза за закупуването му“, каза Малдини пред Sky в Италия преди сблъсъка срещу Рома в неделя, в който “росонерите” се поздравиха с победата. Откупната клауза на Томори е 26 милиона британски лири, а Малдини смята, че е висока. Следователно ръководството на Милан трябва да проведе разговор в края на сезона и да вземе решение за бъдещето на Томори.

Англичанинът първоначално се присъедини към Милан в опит да пробие в италианския елит, месеци след като изпадна в немилост при бившия треньор на Челси Франк Лампард. Той не успя да се пребори за титулярно място на “Стамфорд Бридж” с играчи като Тиаго Силва, Курт Зума и Сесар Аспиликуета, което го накара да се премести в Италия през януари.

Този трансфер бе много добър за 23-годишния футболист, чието преминаванае в Милан помогна на старши треньора Стефано Пиоли да се справи по-добре с кризата с контузиите в защитата, Въпреки че един от ключовите централни защитници на клуба в лицето на Симон Кяер се завърна в последните седмици, Томори продължи да играе редовно. Що се отнася до Челси, трайното напускане на Томори едва ли ще смути новия треньор Томас Тухел, който може да разчита на доста играчи в центъра на отбраната. Освен това се смята, че Челси ще се опита да привлече Ибрахима Конате от РБ Лайпциг през лятото, така че надали Фикайо Томори има бъдеще на “Стамфорд Бридж” и е много вероятно да направи постоянен трансфер на “Сан Сиро”.