Милан вече е наясно с трансферните планове при класиране в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" ще се стремят да задържат ключовите си играчи и да вземат нов централен нападател

Ръководството на Милан обмисля подсилване на състава, ако тимът се класира за Шампионската лига за първи път от 2013 г. насам, съобщава “Гадзета дело спорт”. Към днешна дата “червенк-черните” са на 3-ото класирането на Серия А и се нуждая от една победа в оставащите им два мача, за да си осигурят квота за Шампионска лига.

При класиране в ШЛ, на 99% наставникът Стефано Пиоли ще получи нов договор. Настоящият му контракт е до края на следващия сезон, а новото споразумение се очаква да бъде със срок до лятото на 2024 година.

На “Сан Сиро” ще сторят всичко възможно да задържат италианския национал Джанлуиджи Донарума. На вратаря ще му бъде предложен нов договор и той би подновил контракта си при участие на отбора в Шампионска лига.

Милан имат идеи как да подсилят състава си, като най-вече ще опитат да задържат Фикайо Томори и Браим Диас, които в момента играят при “росонерите” под наем съответно от Челси и Реал Мадрид.

В Милан също търсят нов централен нападател, който да може да бъде алтернатива на 39-годишния Златан Ибрахимович. Според информации, основната цел е сръбския национал Душан Влахович от Фиорентина. Спрягани за трансфер на “Сан Сиро” са още Андреа Белоти от Торино и Джанлука Скамака, който се състезава за Дженоа.