google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Съставът на Милан надигра отбора на Торино с 1:0 в последния мач от 24-ия кръг на Серия “А”. Анте Ребич отново бе големият герой за “росонерите” за радост на феновете на “Сан Сиро”, които бяха над 50 000 на тазвечершния двубой.

Домакините започнаха в схема 4-2-3-1 като на върха на атаката действаше Златан Ибрахимович, а зад него Пакета, Ребич и Кастийехо. В средата на терена Стефано Пиоли заложи на Кесие и Бенасер, а в защита пред вратаря Донарума бяха Калабрия, Кяер, Романьоли и Ернандес.

За гостите от Торино в предни позиции бе Андреа Белоти, който имаше подкрепата на Беренгер и Едера. Торино бе в доста предпазлива схема 3-4-2-1, като очевидно планът на треньора на гостите бе да изненада Милан на контра-атака.

В 20-ата минута Лукас Пакета можеше да открие резултата за Милан, но ударът му бе спасен от стража на гостите Салваторе Сиригу. Пет минути по-късно Анте Ребич даде аванс на милан, след като получи отличен пас в наказателното поле и не остави шансове на Сиригу за 1:0.

В 41-вата минута Андреа Белоти опита да изравни за гостите, но шутът му бе блокиран от бранител на Милан. В добавеното време на първата част, “росонерите” имаха шанс за попадение, но Исмаел Бенасер не успя да намери свой съотборник в наказателното поле и домакините стигнаха само до корнер.

Милан имаше шансове да предреши крайния изход на мача в началото на второто полувреме, като направи добри контра-атаки, но Ибрахимович и Сами Кастийехо не успяха да се разпишат.

В 57-ата минута Андреа Белоти отправи опасен изстрел с глава, но Донарума се намеси добре. В следващите минути играта бе равностойна и двамата вратари нямаха много работа. В 81-вата минута Златан Ибрахмович имаше дора възможност, но ударът му мина над гредата. До края на двубоя нямаше сериозни опасности пред двете врати като “росонерите” спечелиха двубоя с минимален резултат.

С тази си победа тимът на Милан събра 35 точки в своя актив и е на 8-ото място в класирането. “Росонерите” изостават на 10 точки от топ 4. Отборът на Торино пък е на 14-ата позиция и има 27 пункта в своя актив.