Миньор не се даде на Хебър, Васев с гол-шедьовър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от Пазарджик остана на три точки от третия Спортист (Своге)

С брилянтен гол на Божидар Васев от пряк свободен удар Миньор стигна до заслужено равенство – 2:2, в домакинския сблъсък с все още преследващия третото място във Втора лига Хебър.

След ремито в западния град, гостите от Пазарджик остават на три точки зад заемащия третата позиция Спортист (Своге), който обаче може да увеличи аванса си, тъй като в 18.00 часа приема Лудогорец II.

Перничани се насладиха на летящ старт и излязоха напред в резултата след само 10 минути игра – Божидар Васев беше изведен зад защитата на гостите и с майсторски удар не остави шансове за стража Александър Любенов.

Радостта на миньорци обаче продължи твърде кратко, тъй като само две минути по-късно играч на Хебър се строполи в наказателното поле без видима основателна причина, но реферът Петър Кузев отсъди дузпа, която Чаворски превърна в гол.

Малко след подновяването на играта пазарджиклии осъществиха пълен обрат – Евгени Игнатов беше изведен в удобна позиция и не пропусна – 1:2.

Домакините обаче отказаха да развеят белия флаг и след мощен финален спринт стигнаха до заслужено равенство с гол, който би задоволил и най-претенциозните зрители.

Негов автор отново стана Божидар Васев, който опъна мрежата с изящно изпълнение на пряк свободен удар от малък ъгъл.

Миньор продължи да натиска и дори можеше да стигне до победа, но пропуснаха да материализират няколко изгодни положения.

“Винаги е трудно, когато трябва да догонваш срещу добре организиран тим. Но мога само да похваля момчетата,” заяви наставникът на перничани Христо Янев.

Той отбеляза също, че неговият тим за пореден път е бил ощетен с отсъждането на несъществуващата дузпа, довела до първия гол на Хебър.

След края на срещата наставникът на гостите Николай Митов изрази разочарование от неубедителната намеса на вратаря Любенов при втория гол на домаките, както и от натоварената програма на тима.

Миньор Перник – Хебър Пазарджик 2:2 (1:1)

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Бож. Васев (10), 1:1 Чаворски (13-дузпа), 1:2 Игнатов (49), 2:2 Бож. Васев (80)

Миньор: Леонтиев, Андреас Васев, Славчев, Купенов, Садула, Божидар Васев, Веселин Васев, Слишков, Будинов, Вълчанов, Христов

Хебър: Любенов, Дичев, Ташолов, Хаджиев, Тонев, Каракашев, Янков, Игнатов, Хамдиев, Чаворски, Петков

СЪДИЯ: Петър Кузев