Мирандес шокира Севиля в турнира “Копа дел Рей”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Втородивизионният Мирандес елиминира Севиля от турнира за Купата на Краля, след като победи андалусийци с 3:1 на собствен терен. 

Възпитаниците на Юлен Лопетеги влязоха като фаворити в срещата, а опитният специалист заложи на всичко най-добро и като титуляри стартираха играчи като Хесус Навас, Нолито, Люк де Йонг и Евер Банега. Срещата започна кошмарно за севилци, които допуснаха гол в 4-ата минута. Автор на попадението бе Матеус Аиас.

След точно половин час игра, Матеус Аиас удвои аванса на Мирандес и постави тима на Севиля в много тежко положение. Гостите отправиха 6 удара към вратата на съперника до почивката, но нито един от тях не влезе в мрежата.

В 54-ата минута на двубоя отборът на Мирандес можеше да реши всичко в мача. Алваро Пеня обаче пропусна дузпа и надеждите на Севиля останаха. Всичко приключи за гостите в 85-ата минута, когато Алваро Рей отбеляза трети гол за домакините. Севилци намериха сили за почетно попадение чрез Нолито в 90-ата минута, който се разписа след асистенция на Оливер Торес.

Без съмнение това поражение е тежък удар за елитния тим. Севиля бе в серия от 2 поредни победи в “Ла Лига” преди визитата си на Мирандес, но просто не успя да покаже най-добрата си игра тази вечер. В неделя андалусийци приемат Алавес в първенството и ще се стремят да се върнат на победния път.