Мишел Платини предлага футболните отбори да са по 10 играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият президент на УЕФА смята, че трбява да се освободи място на терена

Мишел Платини, бивш президент на УЕФА и трикратен носител на „Златната топка“, предложи радикална промяна в правилата на футбола с цел увеличаване на неговата развлекателна стойност. Според Платини броят на играчите на терена може да бъде намален от 11 на 10, за да се освободи повече пространство за игра.

В интервю за RMC Sport, Платини отбеляза, че когато футболът е бил оформен през 1900 г., играчите са били по-бавни и по-слаби, докато днес темпото и физическите изисквания са значително по-високи. „Може би би било добра идея да ограничим броя на играчите, това ще освободи място на терена“, заяви той.

Освен това, Платини подчерта разликите между съвременния футбол и играта от неговото време, когато атакуващият стил е бил по-популярен. Той смята, че сегашният футбол, който разчита на повече притежание и подавания, не резонира с по-старото поколение фенове.

Легендарният полузащитник на Франция има успешна кариера в клубове като Нанси, Сент Етиен и Ювентус и е записал 72 мача и 41 гола за националния отбор.