google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Една от звездите в смесените бойни изкуства и доскорошен претендент за титлата в полутежка категория на UFC Антъни Смит преживя изключително неприятен случай, който постави на изпитание бойните му умения. Но…извън клетката. Американецът се наложи да води битка, но не за хонорар или престижен пояс в професионалния спорт, а за живота и сигурността на себе си и близките си.

“Лъвското сърце” споделя, че около 4 сутрита в неделя непознат е влязал в дома му. По-късно мъжът е идентифициран като Люк Хиберман. Хиберман е успял да влезе в собствеността на Смит през отворен гараж.

„Няма да излъжа, ако кажа, че това бе една от най-тежките битки в живота ми. Бях готов да умра. Никой умен не би разбил къща без да е въоръжен. Той бе обикновен човек и аз се затрудних с него. Той пое всеки мой удар, всеки лакът, всяко коляно. Пое всичко и продължи да се бие“, разказва Смит.

Бившият претендент за титлата при 93-килограмовите споделя, че винаги е гледал на себе си като на корав мъж, но след инцидента той и семейството му са били изплашени. Хаберман от своя страна е арестуван от полицията на щата Небраска и обвинен в нахлуване в чужда собственост.

Антъни Смит е поредният боец станал жертва на влизане с взлом. Преди време горчивият вкус на подобна криминална проява опита и Майкъл Биспинг, който още тогава призна, че се е изплашил изключително много от неканения гост. По предварителна информация от американските медии, нахлулият в дома на Смит е бивш състезател на борба на високо ниво, което обяснява защо “Лъвското сърце” е изпитал затруднения в хода на битката. Някои фенове се пошегуваха, че нападателят е извадил късмет с избора си на жертва, защото, ако беше попаднал в къщата на бившия боец на UFC и ветеран от специалните части Тим Кенеди нападателят е щял да поиска полицията да дойде час по-скоро.