Много силно представяне за Алберт Попов в Аделбоден
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Алберт Попов се класира на 13-ата позиция в слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Аделбоден (Швейцария).

Българинът се представи много силно във втория машн на състезанието, когато бе с трето най-добро време. За съжаление той не бе на висота в първия манш и тогава даде 27-мо време. Все пак крайният резултат за Алберт Попов е отличен и за трети път той попадна в зоната на точките. Преди това българинът има 12-то място във Вал д’Изер и 18-та позиция в Мадона ди Кампилио.

Победител в днешното състезание стана швейцарецът Даниел Юл, който зарадва своите сънародници по трибуните. Първият манш бе слаб за него и завърши 15-ти, но подобри представянето си и с общо време 1:48.73 минути бе краен победител. На втората позиция остана Хентрик Кристоферсен от Норвегия, докато третото място бе за Марко Шварц.

В генералното класиране за Малкия глобус в слалома, водач е Хенрик Кристоферсен с 322 точки, докато днешният победител Даниел Юл е втори с 290 точки. Българинът Алберт Попов прогресира с 4 места като заема 24-ата позиция с 55 пункта.

В заключение, това постижение на Попов е историческо за нашата страна, след като до момента наш скиор не бе взимал точки за Световната Купа в слалома в швейцарския зимен център Аделбоден.