Мо Салах е отказал трансфер в Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-добрите футболисти в днешно време – Мохамед Салах, е отказал да премине в Реал Мадрид. За това съобщава бившият помощник треньор на националния отбор на Египет Хани Рамзи. Малко преди финала между настоящият му отбор Ливърпул и Реал Мадрид в Шампионската лига, Салах е отказал да премине на “Бернабеу”.

“Бях асистент на Ектор Купер и помня, че бяхме на лагер в Швейцария. Проведох разговор със Салах и той ми разказа, че е получил много добро предложение от Реал. Той обсъди офертата с мен и Купер, след което взе решение да продължи кариерата си Ливърпул, защото е щастлив в отбора”, сподели Рамзи пред OnTime Sports.

По време на споменатия лагер на швейцарска земя, Рамзи все още не беше официално назначен за помощник треньор в щаба на “фараоните”, но е бил с отбора. Офертата от “Кралския клуб” е дошла няколко месеца преди мадридският гранд да срещне именно Ливърпул във финала на Шампионската лига в Киев, като Реал спечели с 3:1 в тази среща.

Година по-късно обаче Салах триумфира в Шампионска лига с тима на Ливърпул, след като през 2019 г. “червените” спечелиха финала срещу Тотнъм с 2:0. Именно Мо Салах вкара едно от попаденията за триумфа на мърсисайдци, докато другият гол бе дело на Дивок Ориги.