Мо Салах – голмайсторът с голямото сърце
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

През септември английският шампион Ливърпул се поздрави с комфортна победа с 3:1 над Арсенал в двубой от надпреварата във Висшата лига.

След успеха пък египетската звезда на мърсисайдци Мохамед Салах за пореден път демонстрира характерното си благородство…

Голмайсторът на Червените защитил бездомен човек от група младежи, които му се подигравали и го обиждали, а след това лично му дал 100 паунда. За случката разказа самият бездомник – Дейвид Крейг.

Салах станал свидетел на неприятното отношение към Крейг и веднага се намесил, а след това специално изтеглил пари от близкия банкомат, за да му ги даде. Охранителните камери на бензиностанцията са заснели част от случката и в интернет пространството се появи снимка от нея.

“Мо бе чудесен, какъвто е и на терена за Ливърпул,” сподели Крейг пред британските медии. “Той чу какво ми казва една група от момчета – обиждаха ме, питаха ме защо прося и ми казаха да си намеря работа.

“Той се обърна към тях и каза “това може да сте вие след няколко години”. Знам единствено, че не бе халюцинация, когато Салах ми даде 100 паунда. Истинска легенда! Видя какво се случва, каза им нещо и след това отиде до банкомата. Той е истински герой за мен и искам да му благодаря.”