Мохамед Салах сам ще реши дали да участва на Олимпиадата в Токио
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Главният треньор на младежкия отбор на Египет Шавки Гариб заяви, че нападателят на Ливърпул- Мохамед Салах трябва сам да вземе решение дали ще запише участие в Олимпиадата през 2020 година.

По-рано треньорът заяви, че Салах е бил извикан в националния отбор на страната, но агентът на египетския футболист написа в своя Twitter, че все още няма окончателно решение за участието на играча.

„Не можем да принудим по никакъв начин Салах да отиде Олимпийските игри в Токио с националния отбор. Участието му в това състезание като част от националния отбор е решение, което трябва да вземе самият Салах, Ливърпул и треньорът на отбора – Юрген Клоп.

Включих го в разширен списък от 50 играчи. Окончателният списък на 18 футболисти ще бъде известен до юни “, цитира ВВС главният треньор на египетския национален отбор за футболисти под 23-годишна възраст.

Припомнете си, че Олимпиадата ще се проведе от 22 юли до 8 август 2020 г. Така Салах няма да може да участва в предсезонната подготовка на Ливърпул. Според правилата на турнира, за националния отбор могат да участват играчи не по-големи от 23 години, но отборите имат право да включват в състава и до трима по-възрастни играчи.