Монако иска внушителна сума от Реал за Аурелиен Чуамени
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Монегаските искат 80 млн. евро за своята звезда

Monaco ще поиска трансферна сума от около 80 милиона евро за френския полузащитник Аурелиен Чуамени, който е трансферна цел на Реал Мадрид, информира Defensa Central. Клубът от Княжеството е оценил Чуамени на 80 млн. евро и все пак интерес към футболиста не липсва.

22-годишният играч премина през редиците на Бордо, преди да осъществи трансфер в Монако през януари 2020 г. Оттогава Чуамени се превърна в един от най-добрите халфове в Лига 1, демонстрирайки своите качества. Той проправи път за себе си във френския национален отбор и беше част от отбора, който вдигна купата в Лигата на нациите на УЕФА миналата година.

Възходът на Чуамени във Франция не остана незабелязан, тъй като няколко топ клуба от цяла Европа имат интерес към него. Реал Мадрид, например, е най-силно свързаният клуб с 22-годишния футболист, тъй като те търсят нови попълнения в полузащитата. И Лука Модрич, и Тони Кроос са надхвърлили тридесетте, докато Каземиро също навърши 30 години по-рано тази година. Реал Мадрид има някои вълнуващи играчи като Федерико Валверде и Едуардо Камавинга, които да поемат юздите в бъдеще. Дани Себайос също се появи като опция след поредица от впечатляващи изяви след завръщането му от контузия.

Въпреки това Реал Мадрид продължава да търси нов млад и класен играч за халфовата си линия. Карло Анчелоти желае да разполага с Чуамени в състава си и предстои да видим дали “белият балет” ще отправи оферта за играча.