Монтана удържа щурма на Локо (Пд) и си тръгна с точка от “Лаута”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима направиха 2:2 в мач от 11-ия кръг

Лидерът в efbet Лига Локомотив Пловдив завърши при резултат 2:2 с гостуващия Монтана в двубой от 11-ия кръг на първенството. Димитър Илиев изведе „железничарите“ напред в резултата, но гостите направиха обрат след попадение на Тони Тасев (25) и автогол на Масоеро (32). Карагарен пък отбеляза красиво попадение в 33-ата. “Черно-белите” остават непобедени у дома, но вече във втори пореден мач не успяват да вземат трите точки на свой терен. В 9-ия кръг тимът на Бруно Акрапович направи 0:0 с Арда.

Локомотив Пловдив е с 23 точки, но при успех на Лудогорец в дербито с Левски, „орлите“ ще оглавят класирането. Монтана пък вече има 12 точки в актива си.

Срещата започна добре за „железничарите“, които поведоха в 6-ата минута. При центриране от корнер Аралица отклони с глава на близката греда, а Димитър Илиев успя да се пребори с бранител и засече точно за 1:0.

Три по-късно Аралица отправи втория точн удар към вратата, но без да затрудни Марин Орлинов.

„Черно-белите“ контролираха двубоя, но грешка в 25-ата им коства изразвнително попадение. Умарбаев сгреши при изнасянето на топката, Билал Бари веднага подаде надясно към включващия се Тони Тасев, който с техничен удар към далечния ъгъл направи 1:1.

Седем по-късно Тасев напредна отляво, направи двойно с Каменов и в близост до аутлинията опита да извади за Билал Бари, Масоеро скочи на шпагат да избие, но засече в собствената си врата и обратът стана факт – 2:1 за Монтана.

Радостта на гостите обаче трая по-малко от минута. „Железничарите“ се хвърлиха в атака веднага след полученото попадение и в 33-ата изравниха. Момчил Цветанов центрира от левия фланг, няколко играчи пропуснаха да играят с топката, която стигна до Бирсент Карагарен, който плонжира и вкара с глава за 2:2.

В края на полувремето Кристиан Илич пропусна от чиста позиция да вкара трети гол за Локомотив след пас на Карагарен.

Динамиката се запази след почивката, но през вторите 45 минути почти изцяло липсваха чистите положения. Два от най-интересните моменти бяха през 63-ата минута. Билал Бари отправи опасен удар в близост до левия страничен стълб, а в ответната атака малко не стигна на Карагарен да огорчи Орлинов за трети път.

Домакините пресираха силно в последните минути на двубоя, но единствено удар на Георги Минчев затрудни вратаря на Монтана в 87-ата.

Така двубоят завърши при резултат 2:2.