google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Тотнъм Хотпсър Жозе Моуриньо така и не успява да сложи край на досадния си навик да се оплаква за неща, които карат мнозина просто да повдигат снизходително веждите си.

В поредния си вопъл бившият бос на Челси и Манчестър Юнайтед съзря провоковативно отношение към него от феновете и медиите на Острова.

“Хората ме гледат с различни очи,” проплака Моуриньо. “Знам, че от мен очакват неща, които не очакват от много други.”

Португалецът така и не успя да вдъхне чаканото оживление в лагера на Шпорите, след като замени на мениджърския пост Маурисио Почетино.

Два кръга преди края на надпреварата в Премиър Лийг Тотнъм е едва 7-ми в класирането и дори не е сигурно дали ще успее да спечели квота за Лига Европа.

Моуриньо показа, че все така продължава да се вълнува от мнението на феновете и анализаторите, правейки неособено успешен опит да демонстрира, че чуждите оценки не го притесняват.

“Не чета много от мненията, но с някои въпроси получавам такова усещане”, каза той. “Например, онзи ден първият въпрос след мача с Нюкясъл беше защо съм оставил определен играч на пейката.

“Когато някой не играе при другите треньори, това не е проблем. Те правят ротации, взимат решения, оставят невероятни играчи на резервната скамейка и всеки чувства, че това е работата им.”

Моуриньо изрази и увереността си, че Тотнъм е на правилния път и скоро ще бори за отличия. Мениджърът, който преди години сам си залепи прозвището Специалния сподели, че вижда прилики между началото му в Порто и това в северен Лондон.

“Ние анализираме нещата в клуба и знаем, че вършим отлична работа. Мога да го сравня малко с престоя ми в Порто.

“Когато пристигнах през януари 2002, половината сезон беше много труден, но беше важно за подготовката ни за следващия сезон. Това правя в момента, събирам знания и опит в клуба, за да се подотвя за това, което ни очаква.”

Моуриньо сподели и очакванията си от летния трансферен прозорец.

“При нормални обстоятелства е лесно да се види, че Тотнъм би бил в топ 4. Нека видим какво ще направят другите.

“Не става въпрос само да анализираме себе си, но трябва да сме реалисти и да анализираме и съперниците ни. Доволен съм състава, но се надявам да направим някои дребни неща, за да се подобрим и да станем по-силни, по-адаптирани към начина ми на мислене.”