Моуриньо иска национал на Косово за алтернатива на Хари Кейн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Тотнъм проявява интерес към национала на Косово – Ведат Мурики. Жозе Моуриньо е харесал нападателя на Фенербахче и го иска за алтернатива на голаджията на “шпорите” Хари Кейн.

Според информациите в медиите, Тотнъм вече е направил оферта за нападателя на турския гранд. “Шпорите” са предложили скромната сума от 4.5 млн. паунда за услугите на Ведат Мурики. Съобщава се, че Фенербахче няма да се раздели със своя нападател за оферта, която не доближава 20 млн. евро.

През миналия сезон Ведат Мурики изгря на голямата сцена, след като вкара 25 гола за Ризеспор. Той привлече интереса на грандовете в Турция и бе привлечен от Фенербахче. През този сезон Мурики има 13 попадения в 25 двубоя в турската Супер лига.

Ведат Мурики се представи силно и в квалификациите за Евро 2020. Той вкара едно от попаденията за Косово при успеха над България с 3:2 в София, като също така отбеляза гол и на отборите на Чехия, Черна гора и Англия.

Ведат Мурики е доста снажен нападател, който би свършил работа на водещ европейски клуб като Тотнъм. Освен това “шпорите” нямат алтернатива на Хари Кейн. В момента нападателят е контузен и Жозе Моуриньо няма чист нападател в състава си. Португалският специалист използваше Лукас Моура на върха на атаката в мачовете от Висшата лига, преди сезонът да бъде преустановен поради пандемията от коронавирус.