Моуриньо предсказва падението в кариерата на Деле Али (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Едновремешната звезда на Тотнъм в момента е в ситуация, в която почти нито един стойностен клуб не го иска.

Периодът на емблематичния наставник Жозе Моуриньо в редиците на Тотнъм не се запомни с нещо грандиозно, но въпреки това едно видео с участието на португалеца получи широк отзвук в последните часове.

Когато Специалния бе начело на “шпорите”, нападението на отбора се водеше от Хари Кейн, Хюн-Мин Сон, Лукас Лейва и… Деле Али.

Още тогава обаче последният вече беше започнал с колебливите си изяви и постепенно губеше функциите си на лидер в лондонския клуб.

Документалният филм на Amazon – “All or Nothing Tottenham Hotspur”, успя да улови момент от любопитен разговор между Моуриньо и Деле Али, в който треньорът изнася надъхваща реч пред играча, която обаче сякаш не е особено интересна на англичанина… или поне така може да съдим от реакциите и действията му, които показват само едно – незаинтересованост.

“Аз съм на 56, а вчера бях на 20. Времето лети… Мисля, че един ден ти ще съжаляваш, ако не достигнеш пълния си потенциал. Не очаквам от теб да си постоянно най-добрия във всеки мач или да вкарваш голове във всеки мач. Искам просто да ти кажа, че ще съжаляваш. Ти трябва да искаш повече от самия себе си, а не аз или някой друг!”, казва Моуриньо.

Само няколко години по-късно изглежда, че предсказанията на Специалния се сбъднаха и легендарният наставник се оказа прав.

Кариерата на Деле Али тръгна стремглаво надолу и това продължава да е факт вече няколко месеца.

Някогашната голяма надежда на английския футбол първоначално отиде в Евертън, където не успя да се утвърди и последва преминаване в Бешикташ.

При съседите ни офанзивният играч е със статут на преотстъпен, но и там той не убеждава с представянето си.

Деле Али, който защитаваше цветовете на Англия в периода 2015-2019, сякаш отдавна е загубил себе си.

Мнозина специалисти и анализатори на Острова считаха атакуващия полузащитник за следващото голямо име, което да поведе “Трите лъва” към жадуваната световна или европейска титла…

Истината обаче е една – очакванията към Али, който в момента е на 26-годишна възраст, отдавна не са същите и може би вече никой не смята, че талантливият играч може да върне старата си форма.