Може ли “новият” Евертън да се намеси в битката за топ 6?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Може ли това да е сезонът, в който Евертън най-накрая да направи силно представяне във Висшата лига? Измина добра седмица за феновете на “карамелите”. Измина седмица на оптимизъм и надежди сред феновете, както и на разходи и на амбиции от страна на ръководството на тима от “Гудисън Парк”.

Отборът на Карло Анчелоти започва кампанията си във Висшата лига срещу Тотнъм в неделя. Трудно е да се започне предизвикателен сезон, но също така и полезен тест срещу отбор, с който те ще се стремят да се борят през следващите месеци. Евертън завършиха 12-и през миналия сезон, което е най-ниското им място от сезон 2003-04, когато финишираха 17-и под ръководството на Дейвид Мойс. Те завършиха кампанията зле, спечелвайки само едн от последните си шест мача и не впечатлявайки с представянето на терена.

„Не сме доволни, но трябва да гледаме напред“, каза Анчелоти след домакинското поражение с 1:3 от Борнемут в последния ден на сезона. Той се оплака от липса на мотивация и последователност и подчерта необходимостта от нови попълнения, ако Евертън иска да се бори с отборите от първата половина на класирането.

В рамките на четири дни Анчелоти успя да преработи изцяло своята полузащита, добавяйки трима нови футболисти, които са много класни – Хамес Родригес, Абдулай Дукуре и Алан.

Евертън заплати 22 млн. паунда на Реал Мадрид, за да привлече Хамес – най-звездното ново попълнение на “карамелите”. Анчелоти го познава по-добре от повечето. Той беше мениджър на Реал Мадрид, когато Родригес бе привлечен, като след това го взе и в Байерн Мюнхен. 29-годишният футболист трябва да пристигне свеж след сезон, в който записа само 14 мача за Реал Мадрид.

Може ли "новият" Евертън да се намеси в битката за топ 6? 1

Липсата на креативност в полузащитата на Евертън си личеше през миналия сезон, но пристигането на Родригес трябва да реши този проблем. По-нататък привличането на Алан и Абдулай Дукуре ще добави енергия и солидност в халфовата линия, които толкова липсват през последните сезони. И двамата бяха избрани от Анчелоти. Бразилецът Алан беше негов играч в Наполи – „моето лично мнение е, че той е един от най-добрите дефанзивни полузащитници в света“, каза той при завършване на сделката – докато Дукуре си изгради звездна репутация в четирите си сезона в Висшата лига с Уотфорд, където записа близо 150 мача.

Може ли "новият" Евертън да се намеси в битката за топ 6? 2

Със сигурност е необходим нов централен защитник – Анчелоти ще се опита да вземе Фикайо Томори под наем от Челси. Формата на вратаря Джордан Пикфорд пък бе слаба през миналия сезон, но стражът ще получи шанса да докаже, че критиците му грешат и да покаже, че има способността да отговаря на амбициите си да бъде най-добрият английски вратар.

Едно е сигурно за Евертън преди старта на сезона – с Анчелоти на пейката, преработена полузащита и привличането на суперзвезда като Хамес, клубът от “Гудисън Парк” трябва да гледа нагоре, а не надолу, насочвайки се към новата кампания.