Може ли Слот да изведе Ливърпул до титлата във Висшата лига?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арне замени легендарния Юрген Клоп начело на „Мърсисайдци“ през лятото.

Арне Слот започна своя период като наставник на Ливърпул във Висшата лига с 3 поредни победи като последната беше в дербито срещу Манчестър Юнайтед с 3-0 на „Олд Трафорд“ като неговите футболисти можеха да вкарат дори още толкова голове на „Червените дяволи“.

Това естествено накара феновете на „Червените“ да мечтаят като вече дори се появиха сравнения с Юрген Клоп макар че е твърде рано за подобни изводи. Факт е обаче, че Ливърпул играе изключително прагматично от началото на сезона и в същото време през периоди от мача е също толкова агресивен и не позволяващ на съперника да си отдъхне.

Резултатите говорят сами за себе си като по задълбочени изводи ще можем да направим за Слот след като неговия отбор изиграе 10 мача в първенството когато всички отбори ще са научили стила на нидерландеца и следващите двубои ще бъдат ключови за това дали „Мърсисайдци“ могат да предложат нещо ново и да продължат с победи.

Това определено ще е най-големият тест през Слот начело и въпреки лимитирана селекция през лятото по всичко изглежда че той разполага с всички нужни оръжия в арсенала си дори да преследва титлата във Висшата лига като ако основните му футболисти останат здрави, това е напълно възможна цел.

За сравненията с Клоп ще е нужно много повече време, но от първите двубои на Арне определено може да се каже, че е настроението сред „Мърсисайдци“ е оптимистично.