Добави коментар
Водещ анализатов смята, че приходите на някои отбори може да се стопят до 50 процента

Санкциите, произхождащи от закона „Магнитски“, които обхващат и свързаните лица, биха могли да намалят приходите на някои от българските клубове до 50 процента, прогнозира Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

Той смята също, че съществува сериозна опасност и за рекламния пазар във футбола у нас .

„Все още има неяснота какви ще са последствията и ограниченията за компаниите, като например спонсора на футболната Първа лига и на ЦСКА 1948, защото не е ясно какво точно ще реши финансовото министерство,“ заяви Безлов пред националното радио.

„Проблемът е, че липсва специален закон, свързан с тази ситуация. Но от опита на други страни в Европа се вижда, че често свързаните лица нямат особена вина, затова че са попаднали в тези списъци.

„Проблемът е, че футболът в страната е много силно доминиран от хазартните компании. За мен е проблем и че една и съща фирма спонсорира първенството, а издържа и футболен клуб.“

Безлов се изказа скептично и за възможността британецът Джоузеф Диксън да закупи акциите в столичния Левски.

„Много мътна ситуация!“ категоричен бе той. „Хора, които наблюдават Левски отвътре, са скептични. Ако вкара тези 5-6 миилона, които са от изключителна важност за Левски, ще означава, че има някаква реалност в тази оферта.

„Каква е икономическата логика да станеш собственик на футболен клуб в България? Това е проблем от 90-те години.

„Защото няма пряка икономическа полза, а се опитвате по този начин чрез политиката да получите икономически предимства. Така беше с Михаил Чорни, Васил Божков, с Мултигруп, с Прамод Митал и Кремиковци…“

Добави коментар
Гласувай: