Муса Диаби може и да се върне в игра срещу Монако
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще преценим риска заедно с медицинския щаб и с Муса"

Крилото на Байер Леверкузен Муса Диаби почти сигурно ще играе в реванша от осминафиналите на Лига Европа срещу монегаските тази вечер, но Шаби Алонсо все още не е напълно сигурен в това.

“Диаби се включи в част от тренировката вчера. Той е е лека контузия. Ще преценим риска заедно с медицинския щаб и с Муса”, каза Алонсо на пресконференция.

Футболистът получи травма на бедрото по време на първата среща миналия четвъртък и се очакваше да бъде извън игра от седем до десет дни. Той пропусна мача срещу Майнц 05 през уикенда.

Монако спечели с 3:2 в Леверкузен и Алонсо сподели, че е разговарял с играчите “за контрол на емоциите след първия мач”, но допълни, че “преживяванията са все още много силни”.

“Научихме много за съперника, но и за себе си. Ще видим дали ще се справим по-добре тази вечер”, каза той.

За реванша Алонсо се надява Патрик Шик пак да вкара, след като нападателят реализира първо попадение след завръщането си от дълго лечение на контузия срещу Майнц 05.

“Патрик Шик вкара при завръщането си, което направи всички ни много щастливи. Разбира се, той все още има нужда от известно време, за да влезе в най-добрата си форма. Мисля, че е на добър път”, каза треньорът.