Мюлер: Ние имаме не само класа, но и манталитет
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Тези играчи знаят как да побеждават, те са го доказали"

Националът на Германия Томас Мюлер е убеден, че Бундестимът има нужната класа и манталитет, за да стигне далеч на предстоящото европейско първенство. 31-годишният футболист се завърна в националния тим след повече от две години отсъствие. Мюлер е сред осемте футболисти на Байерн Мюнхен, които са част от селекцията на Йоахим Льов за Евро 2020. В Бундестима присъстват и трима играчи на лондонския Челси, който триумфира в Шампионска лига.

“Ние имаме не само класа, но и манталитет. Тези играчи знаят как да побеждават, те са го доказали. С Юрген Клоп, Ханзи Флик и Томас Тухел имаме трима треньори, които последните години спечелиха Шампионската лига. Това не е директно свързано с националния отбор, но показва германския манталитет и начин на работа. Освен това имаме играчи, които са печелили титли на най-високото ниво в Европа последните месеци с Челси и Байерн”, коментира Мюлер пред “Билд”.

Представянето на Германия на Мондиал 2018 беше истински провал, като отборът не успя да прескочи груповата фаза. Сега футболистите на Льов ще опитат да се представят по-добре от световното първенство, но задачата им никак няма да е лесна, след като са в група с Франция, Португалия и Унгария.