На 99.9% е сигурно: Барселона се разделя с Роналд Куман
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жоан Лапорта е решен да намери нов треньор през лятото

Роналд Куман няма да остане начело на Барселона и за следващия сезон, съобщава „RAC1“. Ръководството на каталунците е взело решение на 99% да намери нов настаник и нидерландският специалист да бъде основен.

Куман има договор за още една година с клуба, но след слабия край на сезона, то Лапорта вече е загубил доверието си у него. През миналата седмица треньорт проведе среща с президента Жоан Лапорта, на която двете страни обсъждаха бъдещето на клуба.

В случай, че Барса не намери алтернатива на Куман, може да остави специалиста начело на Барселона и през следващата кампания, но това към момента изглежда много малко вероятно.

Президентът на клуба Жоан Лапорта е решен да намери нов наставник от следващия сезон, който да смени Куман. Шави Ернандес е считан за фаворит, но Ерик тен Хаг, който наскоро продължи контракта си с Аякс също е спряган за нов наставник на Барселона от следващата кампания.

Куман пък наскоро се изказа, че ако няма доверието на президента и неговия екип, ще напусне “Камп Ноу”. „Искам и мога да продължа, ако имам доверието на клуба“, каза наставникът на Барса.