На “Герена” са готови, пращат днес договора на Диксън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пред англичанина и адвокатите му ще има две опции, след като се запознаят с договора

Левски изпраща днес договора на кандидата за акциите на „сините“ – Джоузеф Диксън. Документът е подготвен от адвокатите на „Герена“, а вчера бе преведен. Мажоритарният собственик Наско Сираков вече е известил английския бизнесмен, че доста проточилия се акт е в последната си фаза, информира „Мач Телеграф“.

Пред Диксън и адвокатите му ще има две опции, след като се запознаят с договора. Диксън ще го подпише, ако има съгласие по всички точки, което от своя страна означава, че трябва да бъде изпратен превод на 3,5 милиона долара по сметката на Левски. Само при това условие ще започне процедурата по джиросване на акциите. С тези пари на „Герена“ стартират веднага плащане на сегашните задължения, както и подготовка на по-конкурентен отбор за началото на първенството. Ако Диксън има възражения по договора, то той ще предложи корекции на Наско Сираков и предстоят нови размисли от страна на “сините”. Двете страни обаче доста сериозно са обсъдили в последните седмици всички точки по контракта, така че едва ли ще има значителни разминавания.

Припомняме, че в неделя англичанинът изпрати писмо до БТА, в което изрази нетърпение в очакването си да получи договора от Левски.