Григор Димитров отпадна на старта на участието си в Маями
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът изпусна първия сет, с което предаде инициативата на съперника

Григор Димитров отстъпи с 0:2 сета на Камерън Нори в двубой от втория кръг на Мастърс турнира в Маями. Така първата ракета на България отпадна още на старта на участието си на Miami Open.

Първи сет

Григор Димитров стартира със сервис гейм, който премина през един дюс, за да бъде спечелен от българина. След това Гришо пропусна две точки за пробив при подаването на съперника и резултатът в геймовете бе изравнен – 1:1. До осмия гейм пробиви в двубоя нямаше, като Григор реализира шестия си брейк пойнт в мача, за да поведе с 5:3 гейма. Изненадващо точно в този момент играта на българина се срина. Той допусна изоставане от 0:40 в своя сервис гейм и Нори получи първи точки за пробив, като при третата успя да спечели гейма на съперника. След това британецът бе безапелационен и спечели на нула подаването си за 5:5.

Мъките за Григор в Маями продължиха и хасковлията допусна нов пробив след доста дълъг гейм. Камерън Нори не допусна изненада при подаването си и спечели 12-ия гейм в първия сет, с което и частта със 7:5.

Втори сет

Във втория сет Димитров отново поведе с 1:0 гейма, след което Нори изравни резултата. В третия гейм българинът бе пробит, но Гришо бързо отговори и изравни за 2:2. Нов пробив в двубоя нямаше до 11-ия гейм, когато Нори направи пробив на нула. Димитров имаше проблеми с жегата в Маями и в края на двубоя едвам ходеше. В следващия гейм британецът спечели подаването си на 15 точки, с което записа и успех в мача с 2:0 сета.