Лудогорец с празни ръце след битката с Цървена звезда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани загубиха с 0:1 на "Хювефарма арена" и са с една точка от два мача

Българският шампион Лудогорец загуби втория си мач в Лига Европа през този сезон, след като отстъпи с 0:1 на Цървена звезда. Разградчани имаха не малко шансове да стигнат поне до точката, но сръбския им съперник се оказа по-акуратен в завършващата фаза, а “орлите” завършиха срещата и с човек по-малко.

Първата по-интересна ситуация в мача се откри пред Лудогорец, когато Текпетей се откъсна със скоростта си по фланга и проба изстрел, но беше блокиран. В 9-та минута Текпетей пусна добър пас към Гонсалвеш, който стреля, но право в гърба на съотборника си Сотириу, който спря удара му.

В 27-та минута Жосуе Са направи сериозна грешка и Набуан му открадна топката и след това стреля силно, но за щастие на домакините, кълбото се спря във външната страна на мрежата.
Лудогорец с празни ръце след битката с Цървена звезда 1
Втората част започна по-активно за сръбския тим. В 59-та минута след не много уверено боксиране на топката от Попович, Гонсалвеш не успя да стреля от дъгата. Само шест минути по-късно Звезда поведе. Гостите изпълниха бързо тъч, топката стигна до Гелор Канга, който пък отправи истински снаряд по посока на Кахлина, който нямаше как да се намеси и получи гол.

Веднага Лудогорец можеше да изравни след като Текпетей стреля от над 20 метра, но топката се отби от напречната греда на Попович. В 77-та минута Сисиньо усложни още повече задачата на Лудогорец. Защитникът влезе в единоборство с Милан Павков и съперникът падна на земята. Това се оказа достатъчно за Жером Бризар да изгони футболистът на българския тим с втори жълт картон.
Лудогорец с празни ръце след битката с Цървена звезда 2
Десет минути преди края Чибота можеше да донесе точката за Лудогорец, но останал сам срещу Попович, прати топката покрай лявата греда.

Така Лудогорец остава с една точка на третото място в група F. Толкова има и Мидтиланд, а Цървена звезда е лидер с шест точки пред Брага с 3.

Стартови състави:

Лудогорец: Кахлина, Сисиньо, Пластун, Вердон, Пинас, баджи, Гонсалвеш, Текпетей, Жосуе Са, Сантана, Сотириу

Цървена звезда: Попович, Гобелич, Панков, Еракович, Родич, Саного, Канга, Срнич, Иванич, Бен Набуан, Диони