Нидерландската вълна повали Украйна след пет гола в Амстердам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лалетата" започнаха по отличен начин пътя си на Евро 2020

Нидерландия успя да спечели определено най-интригуващия мач от началото на Евро 2020, след като надви с 3:2 Украйна в дербито на група С.

След атрактивно първо полувреме, което обаче не донесе голове, втората част видя пет попадения. “Лалетата” поведоха с 2:0, но допуснаха частичен обрат до 2:2 преди да измъкнат трите точки с попадение пет минути преди края.

В 5-та минута Дъмфрис направи първи голям пропуск в мача, след като Вайналдум го намери вдясно в наказателното поле, но Бушчан успя с крак да спаси! Само две по-късно Вайналдум сам можеше да открие, но топката профуча над целта.
Нидерландската вълна повали Украйна след пет гола в Амстердам 1
Мачът продължи да бъде много двуостър в следващите минути, като Украйна стигаше до наказателното на противника, но трудно отправяше изстрели към Стекеленбург. Със започването си като титуляр, стражът на “лалетата” счупи рекорда на Едвин Ван дер Саар за най-възрастният играч на Нидерландия, заставал под рамката на вратата им.

В 22-та Депай пусна към Ван Аанголт и той можеше да открие, но Бушчан отново се намеси. В 39-та минута Бушчан отново направи страхотно спасяване, след като Вайналдум отправи истински снаряд от дъгата!

Минути по-късно Депай центрира към Дъмфрис, но той от няколко метра не оцели вратата с глава. Шест минути след почивката обаче Джини Вайналдум не сбърка. След остро центриране отдясно, Бушчан се намеси по земя, но топката попадна на левия крак на капитана на “лалетата” и резултатът беше открит! Това беше 24-ия гол на Вайналдум с оранжевия екип, с което той изравни бройката попадения на Дирк Каут.

В 58-та минута Нидерландия нанесе втория си удар. Вегхорст стигна до топката след единоборство между Дъмфрис и Матвийенко и нанесе перфектен удар, за да оплете кълбото в мрежата. ВАР влезе в сила, за да се провери дали Дъмфрис не е влияел на вратаря при удара, но решението беше попадението да остане.

В 75-та минута капитанът на Украйна Ярмоленко върна интригата в мача. Крилото на сините нагласи топката на левия си крак и с удар от около 20 метра я оплете в горния ляв паяк на Стекеленбург!

Само четири минути по-късно Украйна изравни! Йеремчук беше намерен по перфектен начин от Малиновски с центриране от пряк-свободен удар и с глава заби за 2:2.

В 85-та минута обаче Нидерландия отново излезе напред в резултата. След центриране отляво, Дъмфрис надигра във въздуха Зинченко и прати топката с глава към десния ъгъл, а там Бушчан нямаше какво да направи.

Стартови състави:

Нидерландия: Стекеленбург, Дъмфрис, Тимбер, Де Фрай, Блинд, Ван Аанхолт, Де Роон, Вайналдум, Де Йонг, Вегхорст, Депай

Украйна: Бушчан, Караваев, Забарний, Матвийенко, Миколенко, Зинченко, Сидорчук, Малиновски, Ярмоленко, Зубков, Йеремчук