google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дружина полска" игра половин час с човек по-малко

Словакия победи Полша с 2:1 в първия си мач на Евро 2020 на стадион „Газпром Арена“ в Санкт Петербург от група Е на турнира. Робърт Мак откри резултата в 17-ата минута след страхотен индивидуален пробив, а топката влезе в мрежата от вратаря Шчесни, така че попадението бе записано като автогол. В началото на втората част Карол Линети възстанови равенството. Полша остана с човек по-малко в 63-ата минута след червен картон на Криховяк, а малко след това Шкринияр се разписа и донесе така важните три точки на словаците.

Словакия започна двубоя без чист централен нападател, като на върха на атаката действаха Хамшик и Дуда. Опитният нападател Михал Дуриш остана на пейката. В състава на Полша пък голямата звезда е Роберт Левандовски, който води нападението заедно с Пьотър Желински и Камил Йозвяк.

Словакия поведе в резултата в 17-ата минута чрез Робърт Мак. Футболистът направи страхотен пробив по крилото, като се справи с двама играчи на съперника, след което навлезе в пеналта и с мощен удар по диагонала порази вратата на Войчех Шчесни – 0:1. В крайна сметка попадението бе записано като автогол на вратаря на поляците.

В следващите минути двата отбора имаха доста опасни атаки, като Юрай Кучка от словашкия състав стреля над вратата в 27-ата. Полша пък не успяваше да организира добре играта си, като топката не стигаше до Левандовски.

В 34-ата минута Криховяк отправи много опасен шут от 25 метра, но топката мина покрай вратата на Дубравка. Малко преди края на първата част Роберт Левандовски най-после получи пас в наказателното поле и успя да отправи удар от трудна ситуация, но мерникът му бе доста неточен.

30 секунди след началото на второто полувреме Линети изравни резултата. Той се възползва от чудесно подаване на Рибус и с прецизен удар прати топката в мрежата на Словакия – 1:1.

В 63-ата минута Полша остана с човек по-малко, след като Гжегож Криховяк получи втори жълт картон за опасно влизане срещу Якуб Хромада.

Шест минути по-късно Словакия излезе напред в резултата с попадение на Милан Шкринияр. Защитникът овладя топката след изпълнение на ъглов удар и с мощен удар от 13-14 метра вкара за 1:2.

Полша натисна своя опонент и дори с десет души създаде проблеми на словашката защита. В 90-ата минута Ян Беднарек пропусна страхотен шанс за изравнително попадение, след като получи подаване в наказателното поле и от втория опит отправи силен удар, но топката премина на сантиметри покрай гредата.

Три минути след това Швилерски получи подаване от Левандовски и стреля от 18-19 метра, но Мартин Дубравка бе на мястото си. Това бе и последният шанс за “дружина полска” да се добере до точка в срещата.

Стартовите състави на Полша и Словакия:

Полша: Шчесни, Рибус, Глик, Берешински,  Беднарек, Клих, Криховяк, Линети, Жиелински, Йозвиак, Левандовски

Словакия: Дубравка, Хубоцан, Пекарик, Сатка, Шкриняр, Хамшик, Куцка, Мак, Дуда, Хараслин, Хромада