Националният отбор с последен тест преди баражите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Днес от 17:00 часа Българският национален отбор по футбол прима Беларус в контрола на стадион „Васил Левски“.

Срещата се явява последен мач за нашите, преди плейофите за класиране на Европейско първенство. Старши треньорът Георги Дерменджиев ще има последна възможност да тества нови футболисти и да изпипа тактическите елементи преди, големият мач с Унгария.

Контролната среща не е официална част от календара на УЕФА и поради тази причина, няколко основни играчи остават извън сметките. Това означава, че днешният състав ще има по-скоро експериментален характер, за да се провери какво могат играчите, който по-рядко получават шанс да облекат националната фланелка.

Към сблъсъка се очаква много слаб интерес и трибуните на „Васил Левски“ ще са почти изцяло празни. За голямо съжаление, тъй като това е юбилейния мач номер 200 за „Лъвовете“ на този стадион. В досегашните 199 срещи сме записали 115 победи, 47 равенства и 37 поражения.

Очаква се в срещата да дебютира и футболист номер едно на България – Димитър Илиев. Капитанът на Локомотив (Пловдив) вероятно ще стартира от първата минута. Пред него, в атака, ще бъде Исмаил Иса. По двете крила ще нападат големият талант Мартин Минчев и страшно опитния Галин Иванов. В средата на терена, като двойка упорни полузащитници, ще започнат Кристиян Малинов и Георги Миланов. Вратата на България ще пази Георги Георгиев, с защитници пред него : Иван Горанов, Стефан Велков, Андреа Христов и Петър Занев.

Днешния двубой ще бъде под номер 8 между Беларус и България. Историческото предимство е за нашите момчета, 5 победи и две загуби, при голова разлика 12:6 за нас.