Най-добрите и най-лошите резултати на грандовете в Премиър Лийг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Помните ли поражението на Ливърпул с 1:6 срещу Стоук или успеха на Тотнъм с 9:1 срещу Уигън?

Какви са най-добрите и най-лошите резултати от Висшата лига на отборите от Голямата шестица в английския елит? Може би се чудите, дали някой отбор е печелил с двуцифрен резултат в Премиър Лийг, като в тази статия ще ви отговорим на този въпрос.

АРСЕНАЛ

НАЙ-ДОБРИЯТ РЕЗУЛТАТ: 7:0 срещу Евертън (11 май 2005 г.) и срещу Мидълзбро (14 януари 2006 г.)

Арсенал е клуб от Висшата лига от самото начало. В периода преди назначението Арсен Венгер обаче клубът нямаше безмилостни победи. Това се промени, когато френския тактик пое “артилеристите” през 1966 година. Тимът е регистрирал две големи победи с резултат 7:0. Първата дойде у дома срещу Евертън през 2005 г., когато Робер Пирес блесна с две попадения, преди Мидълзбро да почувства същия гняв няколко месеца по-късно. Тогава Тиери Анри се отличи с хеттрик във вратата на Боро.

НАЙ-ЛОШИЯТ РЕЗУЛТАТ: 2:8 срещу Манчестър Юнайтед (28 август 2011 г.)

Последното десетилетие от управлението на Венгер беше далеч от славните дни, когато Арсенал беше сред най-страховитите отбори в Англия. Най-лошият им резултат бе срещу Манчестър Юнайтед, който ги разгроми с 8:2  в озадачаваща среща, която постави началото на ранните призиви за оставка на французина. Робин ван Перси, който вкара един от утешителните голове на “артилеристите”, премина в “червените дяволи” през следващото лято.

ЧЕЛСИ

НАЙ-ДОБРИЯТ РЕЗУЛТАТ: 8:0 срещу Уигън (9 май 2010 г.) и срещу Астън Вила (23 декември 2012 г.)

След идването на Роман Абрамович преди сезон2003/04, Челси се превърна в гранд в английския футбол. Въпреки многото управленски промени, базираният в Западен Лондон клуб продължава да печели трофеи. През май месец 2010 година, те постигнаха най-големия си успех в лигата, побеждавайки Уигън с 8:0, а две години по-късно разбиха и Астън Вила със същия резултат. Най-добрият голмайстор за всички времена и бивш треньор, Франк Лампард, отбеляза и в двата мача.

НАЙ-ЛОШИЯТ РЕЗУЛТАТ: 0:6 срещу Манчестър Сити (10 февруари 2019 г.)

Преди назначаването на Лампард, се очакваше Маурицио Сари да бъде дълго време на Стамфорд Бридж. Въпреки това, безразличните резултати и представяния в средата на сезон 2018/19 поставиха бъдещето му в сериозна опасност, а Манчестър Сити безмилостно ги разби с 6:0 под негово ръководство – най-тежкото им поражение във Висшата лига.

ЛИВЪРПУЛ

НАЙ-ДОБРИЯТ РЕЗУЛТАТ: 7:0 срещу Кристъл Палас (19 декември 2020 г.)

Кампанията 2020/21 не беше добра за Ливърпул, тъй като в момента те се борят за класиране в Шампионската лига, нещо, което никой не очакваше от настоящите шампиони. Но те записаха през тази кампания най-голямата победа за всички времена в ерата на Висшата лига, побеждавайки Кристъл Палас със 7:0 на Селхърст Парк.

НАЙ-ЛОШИЯТ РЕЗУЛТАТ: 1:6 срещу Стоук Сити (24 май 2015 г.)

Стивън Джерард е легенда на Ливърпул и един от най-запомнящите им се капитани от модерната епоха. Въпреки това, последната му среща за “червените”, преди да се премести в ЛА Галакси, бе срещу Стоук Сити – кошмарен мач, в който те загубиха с 1:6. Бившият капитан на Англия реализира единствения гол за мърсисайдци.

МАНЧЕСТЪР СИТИ

НАЙ-ДОБРИЯТ РЕЗУЛТАТ: 8:0 срещу Уотфорд (21 септември 2019 г.)

След едно поражение на терена на Норич Сити, тимът на Манчестър Сити изля гнева си върху Уотфорд. Те имаха аванс от 5:0 само след 18 минути игра, което е рекорд в лигата, преди да вкарат още три гола през второто полувреме. Бернардо Силва блесна с хеттрик в тази среща.

НАЙ-ЛОШИЯТ РЕЗУЛТАТ: 1:8 срещу Мидълзбро (11 май 2008 г.)

Преди повече от десетилетие отбор, състоящ се от Майкъл Бол и Дариуш Васел, воден от Свен-Йоран Ериксон, беше разбит в Мидълзбро, чиято победа с 8:1 бе предвождана от бъдещия старши треньор на “Трите лъва” Гарет Саутгейт.

Манчестър Юнайтед

НАЙ-ДОБРИЯТ РЕЗУЛТАТ: 9:0 срещу Ипсуич Таун (4 март 1995 г.) и срещу Саутхемптън (2 февруари 2021 г.)

Рекордната победа в лигата все още принадлежи на Манчестър Юнайтед, който отбеляза девет пъти срещу Ипсуич Таун през март 1995 г., а Анди Коул блесна с хеттрик. Почти 26 години по-късно “червените дяволи” станаха първият тим, който записва две победи с 9:0, побеждавайки и Саутхемптън с този резултат

НАЙ-ЛОШИЯТ РЕЗУЛТАТ: 1:6 срещу Манчестър Сити (23 октомври 2011 г.) и срещу Тотнъм (4 октомври 2020 г.)

По време на управлението на сър Алекс Фъргюсън имаше няколко запомнящи се поражения, но нищо по-вълнуващо, отколкото когато „шумните съседи“ ги разгромиха в един неделен следобед на „Олд Трафорд“ през октомври 2011 г. Този резултат се повтори през 2020 г. – отново през октомври, когато Тотнъм избухна на “Олд Трафорд”.

ТОТНЪМ

НАЙ-ДОБРИЯТ РЕЗУЛТАТ: 9:1 срещу Уигън Атлетик (22 ноември 2009 г.)

Манчестър Юнайтед не е единственият клуб от Висшата лига, който вкара девет гола в един мач. Шпорите успяха да постигнат това през ноември 2009 г. срещу тима на Уигън. Това е среща, която винаги ще помни, след като Джърмей Дефоу отбеляза пет гола за 36 минути през втората част. Това, което също е забележително при този успех с 9:1, е, че Тотнъм водеха на полувремето с 1:0.

НАЙ-ЛОШИЯТ РЕЗУЛТАТ: 1:7 срещу Нюкясъл Юнайтед (28 декември 1996 г.)

Днес “шпорите” не приличат на отбора, който бяха преди две десетилетия. Способни да загубят от който и да е съперник, те не бяха на ниво в средата на 90-те, а Нюкасъл Юнайтед се открояваше като най-големият съперник на Манчестър Юнайтед, като “свраките” нанесоха и най-голямото поражение на Тотнъм в английското първенство.