google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Запознайте се с най-опасните футболисти на терена

Агресията във футбола е необходима, за да респектираш съперника и да поведеш своя тим към победа. Но все пак един играч трябва да е агресивен в рамките на нормалното, а не да проявява грубост спрямо съперниците. Футболната игра е виждала много опасни и твърди влизания по терените. От 7Sport ви представяме петима от най-грубите футболисти, играли някога на зеления килим.

Серхио Рамос

Легендарният играч на Реал Мадрид Серхио Рамос направи кариера с доста опасни влизания и събиране на жълти картони. Легендата на Лос Бланкос помогна на отбора си да спечели трофей от Шампионската лига през 2018 г., след като извади звездата на Ливърпул Мохамед Салах от играта с груб фаул. Серхио Рамос е получил повече картони – били те жълти или червени – от всеки друг играч в историята на Ла Лига, Шампионската лига и националния отбор на Испания.

Найджъл де Йонг

Финалът на Световното първенство през 2010 г. ще бъде запомнен с грубите действия на Найджъл де Йонг, чийто (изобщо нехарактерен) летящ карате удар спрямо Шаби Алонсо някак си не беше счетен за фаул за червен картон от рефера Хауърд Уеб. И на клубно ниво, Де Йонг правеше много нарушения и имаше десетки груби влизания, застрашаващи здравето на съперниците.

Дженаро Гатузо

Легендата на Милан Дженаро Гатузо беше истинско страшилище на терена. Гатузо често влизаше в редица конфронтации по време на двубоите. Той беше груб, решителен и готов за битка за всяка една топка. Наистина, италианският футболист играеше грубо, но беше много сърцат и такива футболисти липсват в днешно време.

Рой Кийн

Вероятно няма достатъчно място в интернет, за да се изброят нарушенията на Рой Кийн, но е достатъчно да се каже, че той беше доста пристрастен към влизането в единоборства. Националът на Република Ирландия беше необработеният диамант в сърцето на халфовата линия на сър Алекс Фъргюсън в тима на Манчестър Юнайтед и неговият твърд стил на игра помогна на “червените дяволи” да спечелят седем титли във Висшата лига, четири Купи на Англия и Шампионска лига. Неговият най-скандален момент на терена бе отмъщението на халфа на Манчестър Сити – Алф-Инге Халанд, за предизвикателство, което Кийн получи преди няколко години – и гледката на терена не беше приятна.

Пепе

По време на кариерата си в Реал Мадрид, Пепе беше един от най-добрите защитници в света на футбола, но няма как да се отрече факта, че той е сред най-недисциплинирани футболисти в света. Португалският бранител често правеше груби нарушения, които не оставаха безнаказани от реферите. Например в кампанията 2011/12 на Ла Лига, Пепе получи цели 11 жълти картона и е 1 червен. През лятото на 2024 г., Пепе сложи край на славната си кариера.