Най-после: Хърн призна, че Кобрата е техничар, но и удря здраво
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Промоутърът Еди Хърн, който е и мениджър на световния шампион в тежка категория – Антъни Джошуа, най-после изпусна няколко хубави думи за Кубрат Пулев.

Хърн даде интервю за “Скай Спортс”, в което даде повече подробности за предстоящия спаринг, който ще се използва като проверка на AJ преди боя с българина.

„По отношение на спаринга – трябва ни висок, изправен боец, който е технически силен,” разкри Хърн. “Кого гледаме? Някой като Доминик Бризийл например, боксьор от тежка категория,

„Пулев е много опитен, много добър технически, удря здраво. Трябва да намерим висок в тежка категория, който да репликира неговия стил.

“Много важно е да намерим подходящ спаринг. Той (Джошуа) няма да направи отново тази грешка да подцени този момент. Неговият спаринг за Пулев ще бъде точният.”

Двубоят за световните титли между Джошуа и Пулев беше насрочен за 20 юни на стадиона на Тотнъм в северен Лондон. Той обаче бе отложен, заради пандемията от коронавирус.

Последва ново насрочване – за 25 юли, но тази дата също пропадна.

Хърн обяви в края на юни, че срещата ще се проведе през ноември, но противоепидемичните мерки наложиха нова промяна и според последна информация срещата ще се проведе вероятно без публика в началото на декември.

„Гледаме към първите две съботи на декември. Но той (Джошуа) може да е готов и съвсем скоро! Поддържа се в супер форма, прави много рундове.
“Никога не съм го виждал да инвестира толкова в опит да се подобрява и никога не съм го виждал да обича толкова бокса. Това ми носи удоволствие и надежда. Той се развива постоянно.
“Лагерът започва след няколко седмици. Може би ще започнем през септември в Шефийлд.”