google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В последните дни имаше много полемики относно намаляването на заплатите на футболистите в Англия. Най-после Aнглийската футболна лига стигна до споразумение с Асоциацията на професионалните футболисти в страната, като клубовете ще могат да намалят заплатите на играчите за месец април с 25 процента предвид кризата от коронавируса и липсата на мачове.

Футбол на Острова не се е играл от 13 март заради пандемията от коронавирус и тази мярка изглежда закономерна. Липсата на приходи принуди много от клубовете в Англия да освобождават или да пращат в задължителен отпуск част своя персонал, като по този начин да спестят средства.

Английската футболна лига, която администрира Висшата лига, Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2, проведе доста срещи с Асоциацията на професионалните футболисти, за да може най-после да се стигне до разбирателство за редуциране на възнагражденията на играчите.

Стигна се до споразумение, което е валидно за футболистите, които печелят над 2500 лири на месец, а заработващите до тази сума ще продължат да получават цялата си заплата.

Английската футболна лига и членовете на клубовете признават, че всеки клуб ще проведе индивидуални дискусии с играчите и че споразуменията ще бъдат постигнати на местно ниво. В същото време клубовете в Лига 1 и Лига 2 призовааха за колективен подход да подкрепят и информират своите решения.