google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хари Кейн е рекордната покупка на баварския гранд

Байерн Мюнхен е сред най-успешните и доминиращи клубове в Европа, като винаги привлича класни играчи, които да допринесат за силните изяви и големите успехи на тима. Гигантите от Бундеслигата подписаха с някои играчи срещу големи суми през годините. Нека ви представим топ 5 на най-скъпите футболисти в историята на Байерн Мюнхен.

  1. Хари Кейн (95 млн. евро от Тотнъм)
  2. Люка Ернандес (80 млн. евро от Атлетико Мадрид)
  3. Матайс де Лихт (67 млн. евро от Ювентус)
  4. Майкъл Олисе (53 млн. евро от Кристъл Палас)
  5. Жоао Палиня (51 млн. евро от Фулъм)

Хари Кейн

През лятото на 2024 г. Хари Кейн се превърна в рекордната покупка на Байерн Мюнхен. Баварците платиха 90 млн. евро на Тотнъм за услугите на капитана на националния тим на Англия. Но Хари Кейн не успя да помогне на Байерн да спечели трофей в първия си сезон. Нападателят вкара цели 36 гола в Бундеслигата, но въпреки това баварците завършиха трети в крайното класиране. Кейн отбеляза и 8 гола в ШЛ през сезон 2023/24, така че направи много силна кампания за баварците.

Люка Ернандес

Френският защитник премина от Атлетико Мадрид в Байерн Мюнхен през юли 2019 г. за трансферна сума от 80 милиона евро. Ернандес започва кариерата си като централен защитник за Атлетико Мадрид, помагайки на отбора да спечели значими трофеи. След преминаването в Байерн, той изигра важна роля за спечелването на Бундеслигата, Купата на страната и Шампионска лига в дебютния си сезон. През юли 2023 г. баварският гранд продаде Ернандес на ПСЖ за 45 млн. евро

Матайс де Лихт

Нидерландският бранител премина от Ювентус в Байерн Мюнхен през юли 2021 г. срещу трансферна сума от 67 милиона евро. Де Лигт започва кариерата си с Аякс, където бързо се превръща в ключов играч за отбора. След това се премести в Ювентус през 2019 г., където игра два сезона. След добрите му изяви в Ювентус, Байерн Мюнхен го привлече за сериозна сума и това беше възприето като изявление за намерение за укрепване и стабилизиране на защитата на отбора. В дебютния си сезон с баварците, той бързо се утвърди като основен играч в отбраната и помогна на Байерн да спечели Бундеслигата и Купата на Германия. Байерн продаде Де Лихт през лятото на 2024 г. на Манчестър Юнайтед.

Майкъл Олисе

Френският национал премина в Байерн Мюнхен през лятото на 2024 г. срещу 53 млн. евро от Кристъл Палас. Полузащитникът изкара 3 пълни сезона с “орлите” във Висшата лига и страхотните му изяви му спечелиха трансфер в един от най-силните отбори в света. Майкъл Олисе е юноша на Рединг, като преминава в Кристъл Палас през 2021 г. В кампанията 2023/24, той вкара завидните 19 попадения в 19 срещи в английския елит, което накара Байерн Мюнхен да го привлече.

Жоао Палиня

Байерн Мюнхен дълго преследваше португалския халф Жоао Палиня и осъществи сделката за трансфера му през летния трансферен прозорец на 2024 г. Шест месеца преди тов португалецът почти бе преминал при баварците, но трансферът се провали. Жоао Палиня изкара 2 сезона във Фулъм и с постоянните си изяви по английските терени бе харесан от ръководството на Байерн, Португалският национал е играл в родината си също за грандовете Спортинг Лисабон и Брага.