Най-великите играчи на Реал Мадрид – големите легенди на клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Лос Бланкос“ могат да се похвалят с изключително големи легенди като в днешната статия сме избрали само 10 от тях.

Много малко хора могат да оспорят, че Реал Мадрид е най-великият футболен отбор в света.

Рекордьорите по европейски трофеи и титли в ЛаЛига са брилянтни повече от столетие, печелейки титла след титла на родна земя и по целия свят. Поради тази причина, те имат повече фенове от всеки друг тим по света, привличайки суперзвезди и продавайки рекорден брой фланелки.

Едни от най-великите футболисти определят „Сантяго Бернабеу“ за свой дом като ще Ви предоставим списък на 10 от най-велики футболисти в историята на Реал Мадрид.

Десет от големите легенди на Реал Мадрид:

  • Сантяго Бернабеу
  • Икер Касияс
  • Лука Модрич
  • Зинедин Зидан
  • Карим Бензема
  • Раул
  • Серхио Рамос
  • Ференц Пушкаш
  • Алфредо Ди Стефано
  • Кристиано Роналдо

Сантяго Бернабеу

Човек, който е обичан толкова много от Мадрид, че стадиона носи неговото име, Сантяго Бернабеу е една от най-старите легенди на „Лос Бланкос“. Бернабеу играе преди началото на втората световна война и става президент на тима 35 години след своето отказване от професионалния футбол.

Под негово ръководство, Реал Мадрид печелят титлата 16 пъти.

Икер Касияс

Няма как да не се сетим за Икер Касияс когато си говорим за вратари, особено в модерните времена на любимата ни игра. Печелейки своето място в състава на Реал Мадрид, вратарят прекарва 16 години на вратата на гранда от Мадрид, играейки в 725 мача – на второ място в историята по най-много срещи.

С отлични рефлекси, чудесно позициониране и отлична комуникация, Касияс беше постоянен на вратата на „Лос Бланкос“ през различни ери в историята на клуба, като той спечели още 3 значими трофея с националния отбор на Испания.

Лука Модрич

Много малко полузащитници са били по значими в историята на „Кралския клуб“ от великия хърватин, който изведе тима то немислими успехи заедно в тандем с Тони Кроос в сърцето на отбора.

Един от най-великите в историята на своята позиция, Модрич напълно заслужено спечели „Златката топка“ през 2018 година – първият играч, който не се казва Кристиано Роналдо или Лионел Меси и го постига от 2008 година насам.

Зинедин Зидан

Феновете на Реал Мадрид много бързо се влюбиха в невероятния Зинедин Зидан след неговия трансфер в клуба от Ювентус през 2001 година като винаги ще бъде помнен с феноменалния си гол от воле в финала на Шампионската лига през 2002 година срещу Байер Леверкузен.

Легендарната фланелка с номер 5 на Зидан сега беше наследена от Белингам, който започна чудесно своята кариера в „Лос Бланкос“ и определено впечатли в дебютната си кампания за гранда.

Зинедин получи всичката възможна любов от почитателите като играч, а на всичкото отгоре, след това стана треньор на Реал Мадрид и спечели 3 поредни Шампионски лиги.

Карим Бензема

Френският нападател прекара първата половина от своята кариера в Реал Мадрид в сянката на Кристиано Роналдо, но той много бързо започна да блести индивидуално след като португалеца напусна „Кралския клуб“ през 2018 година.

Перфектният „номер 9“, Бензема спечели „Златната топка“ през 2022 година за чудесното си представяне, завършвайки своята кариера с „Лос Бланкос“ с 5 спечелени Шампионски лиги и като втори най-велик голмайстор в историята на тима.

Раул

Това е човекът, който направи фланелката с номер 7 легендарна в Реал Мадрид, прекарвайки 16 сезона в клуба. Определян като един от най-добрите нападатели в историята, нито 1 футболист не е изиграл повече мачове за „Лос Бланкос“ от неговите 741.

Раул вкарва 323 гола в тези срещи – рекорд, който е подобрен само от 2ма футболисти, като нападателят беше много близо до спечелването на „Златната топка“ през 2001, губейки с минимална разлика от Майкъл Оуен.

Серхио Рамос

Помнен завинаги заради неговото безкомпромисно партньорство с Пепе в центъра на защитата на Реал Мадрид, готов винаги да се жертва в името на отбора и да си изкара червен картон, Рамос е всичко, което човек може да иска от централен защитник. Той вкарваше важни голове, когато неговият отбор имаше нужда от това и беше готов да влезе в спор с всеки един противников играч.

Периода на Серхио в защита за „Лос Бланкос“ беше белязан от доминацията на отбора между 2010 и 2020, като само 3ма играчи са изиграли повече двубоя от Рамос за отбора.

Ференц Пушкаш

Той е толкова добър, че наградата за най-добър голмайстор всяка година е кръстена на него – Ференц Пушкаш е един от най-добрите футболисти, които са стъпвали някога на терена. Унгарският нападател спечели 3 европейски купи с „Лос Бланкос“, вкарвайки 4 гола при победата с 7 на 3 срещу Айнтрахт Франкфурт през 1960.

Пушкаш вкара феноменалните 242 гола в само 262 мача, като има средно почти по гол на среща, и завинаги ще остане в историята като един от най-великите футболисти не само на Реал Мадрид, а в историята на тази игра.

Алфредо Ди Стефано

Един от партньорите на Пушкаш, великият Алфредо ди Стефано беше феноменален в Реал Мадрид. Печелейки европейската титла в 5 поредни години и вкарвайки във всички 5 финала – включително хеттрик през 1960 – едва ли има много нападатели с по велики постижения от неговите.

Ди Стефано вкарва 22 хеттрика в ЛаЛига като печели испанското първенство цели 8 пъти с „Лос Бланкос“ като завършва кариера си с 308 гола в 396 мача.

Кристиано Роналдо

Дали португалецът е най-великият футболист в историята на Реал Мадрид е въпрос за друго време, но той определено е един от най-великите играчи, носили екипа на мадридския гранд. Кристиано спечели 5 „Златни топки“ и 4 Шампионски лиги през периода си с „Лос Бланкос“ като не спираше да бележи голове нито за момент.

В същност, португалската суперзвезда е най-великият голмайстор в историята на „Кралския клуб“ като има повече вкарани голове от изиграни мачове за клуба. Той отбеляза 450 гола в 438 мача през 9те си години в които носеше екипа на „Лос Бланкос“. На този етап, изглежда невъзможно някой да подобри неговото постижение при престоя му в Реал Мадрид.

Други велики играчи в историята на Реал Мадрид са Франсиско Хенто, Уго Санчес, Раймон Копа, Тони Кроос, Роберто Карлош, Пирри, Луиш Фиго, Иван Саморано, Емилио Бутрагеньо, Роналдо, Висенте Дел Боске както и много други.