google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сериозен скандал около Айвън Тони

Един от най-добре представятещи се нападатели във Висшата лига на Англия – Айвън Тони, може да получи забрана да играе до шест месеца, след като ФА му повдигна обвинение за нарушаване на правилата за залагания 232 пъти в рамките на 4 години, твръди “Дейли Мейл”. Нападателят на Брентфорд е направил залозите за периода между 25 февруари 2017 г. и 23 януари 2021 г.

Айвън Тони не попадна в състава на Англия за Световното първенство 2022, след като Sportsmail разкри, че ФА води разседване срещу него. Приема се, че докладът, предизвикан от проверката, е дълъг около 2800 страници. Ако всичко около Тони бе наред, той щеше да бъде в състава на Гарет Саутгейт, след като прави страхотен сезон 2022/23 с 10 гола в 14 мача в Премиър Лийг.

В началото на ноември обаче се появи информацията, че нападателят е в центъра на седеммесечна проверка на английската футболна асоциация. Според информациите Тони не е залагал срещу собствения си отбор – нарушение, което може да доведе до доживотна забрана. Ако обаче се установи, че е правил залози за победа на собствения си отбор, сред възможните наказания е забрана за 6 месеца.

За да се определи наказанието на Тони ще бъдат взети предвид броят на залозите и сумата, която е заложил. В периода февруари 2017 г. до януари 2021 г., за който се води разследването, Тони е защитавал цветовете на Скънторп, Уигън, Питърбъро и Брентфорд. Футболистът обяви в социалните мрежи, че е запознат с разследването и ще сътрудничи на ФА за решаването на случая.