google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Хилзбъро" е съоръжението, на което се случи една от най-големите трагедии във футболната история на Великобритания през 1989 година

Капацитетът на клубния стадион на Шефилд Уензди – “Хилсбъро” бе намален от Градския съвет след като постъпиха множество оплаквания от страна на запалянковците на Нюкасъл след двубоя между двата тима за ФА Къп. Снимки в социалните мрежи показаха, че е имало задръствания около изхода към тунела на стадиона, като много от привържениците на “джордитата” твърдят, че е било много пренаселено и дори е нямало стюарди преди началото на срещата, която се изигра на 7 януари. За щастие няма информация за ранени.

“Хилзбъро” е съоръжението, на което се случи една от най-големите трагедии във футболната история на Великобритания. 97 привърженици на “мърсисайдци” загубиха живота си, след като бяха премазани в препълнените сектори на западната трибуна преди полуфиналната среща за ФА Къп през 1989 година.

Комисията за безопасност на спортните игрища, която е съветник на британското правителство по сигурността на спортните обекти, разгледа инцидента с представители на клуба и с местните власти. Горната западна трибуна на стадиона е с намален капацитет от 2400 места (в сравнение с предишните 3200), а долната западна трибуна има капацитет от 1300 (преди 1500) места.