Наполи е на финал за Купата след равенство с Интер в реванша на “Сан Паоло”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Наполи се класира на финала за Купата на Италия след равенство 1:1 с Интер в реванша на “Сан Паоло” тази вечер. Неаполитанци елиминираха тима на Антонио Конте с 2:1 общ резултат и ще спорят за трофея с Ювентус като финалът ще се проведе в Рим. Попадението за домакините отбеляза Дрис Мертенс, а точен за “нерадзурите” бе Кристиан Ериксен.

След повече от над 3 месеца пауза, Наполи започна срещата в схема 4-3-3 с почти всичко най-добро. Пред вратаря Оспина действаха Ди Лоренцо, Максимович, Кулибали и Хисай. В средата на терена Дженаро Гатузо заложи на Елмас, Деме и Зиелински, а нападението на неаполитанци бе водено от Мертенс, Политано и Инсиние.

Антонио Конте избра формация 3-4-1-2 като в защита пред вратаря Ханданович бяха разположени Бастони, Де Фрай и Шкринияр. В средата на терена действаха Ащли Йънг, Брозович, Барела и Кандрева, а малко пред тях оперираше Кристиан Ериксен. На върха на атаката на гостите бе дуото Лукаку – Лаутаро.

Интер шокира домакините в 3-ата минута, след като Кристиан Ериксен вкара попадение директно от корнер – 0:1. Наполи натисна съперника в следващите минути в търсене на изравнителен гол, но вратарят на “нерадзурите” Самир Ханданович нямаше много работа. В 33-ата минута стражът на неаполитанци Давид Оспина направи много добро спасяване при удар на Ромелу Лукаку.

В 41-вата минута Наполи изравни резултата след попадение на Мертенс. Лоренцо Инсиние комбинира с белгийския национал, който с прецизен удар не остави шансове на Ханданович за 1:1. При този резултат двата тима се прибраха на почивка.

В началото на второто полувреме Интер бе по-активният отбор. “Синьо-черните” имаха шанс за попадение чрез Брозович, чийто удар с глава бе спасен от Давид Оспина. Малко след това домакините направиха добра атака, а удар на Инсиние премина покрай лявата греда. Италианският национал имаше още един шанс за попадение в 64-ата минута, когато Ханданович го разочарова с добра намеса.

В средата на второто полувреме се откриха два шанса пред Кристиан Ериксен, но защитата на Наполи бе на ниво и датският национал не успя да вкара второ попадение в мача. В 82-рата минута отново пред Ериксен се откри добър шанс, но Давид Оспина спаси. Веднага след това и Виктор Моузес пропусна да се разпише.

В следващите минути се извършиха доста смени, които накъсаха играта. В крайна сметка тимът на Наполи успя да издържи на натиска на гостите и двубоят завърши 1:1. Така воденият от Дженаро Гатузо отбор се класира на финала на Купата на Италия и ще се стреми за шести път в историята си да спечели трофея, като за последно го направи през сезон 2013/14.