google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Белгийският нападател ще заиграе под ръководството на Антонио Конте

През тази седмица отборът на Наполи почти сигурно ще има нов нападател. Трансферът на белгийския таран Ромелу Лукаку в гранда от Неапол е все по-близо, информира журналистът Фабрицио Романо.

Преговорите между неаполитанци и Челси са в заключителна фаза, като отборът от Серия А вече е представил окончателната си оферта за подписа на Лукаку. “Сините” от Лондон са готови да приемат предложението. От “Стамфорд Бридж” обаче са били категорично, че преминаването на Лукаку в Наполи няма да бъде свързано по-никак начин с евентуалното привличане на нигерийския национал Виктор Осимен. Челси ще стори всичко възможно да вземе звездата на Наполи в последните дни от летния трансферен прозорец, но преди това иска да уреди продажбата на Лукаку.

За момента няма яснота колко пари ще получи Челси за белгийския нападатле. Дълго време клубът от Западен Лондон настояваше да получи пълния размер на клаузата на Лукаку, която е на стойност 43 млн. евро. Наполи обаче бе готов да даде около 30 млн. евро за футболиста.

В последните години Лукаку не попада в плановете на Челси. Белгиецът изкара изминалите 2 сезона под наем в Интер и Рома, а сега почти сигурно ще облече екипа на друг италианския гранд – Наполи.