Наполи разби Торино, а Скудетото вече е въпрос на време
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нов рецитал от Хвича Кварацхелия и Виктор Осимен за победата на партенопеите

Партенопеите” разнищиха Торино с 4:0 при гостуването си в едноименния град и поне до изиграването на тазвечершното “Дерби Д’Италия” между Интер и Ювентус, то неаполитанци имат преднина на върха от 21 точки.

Пореден рецитал от звездите на „адзурите“ – Хвича Кварацхелия и Виктор Осимен, като именно Осимен вкара първото попадение откриващо резултата още в 8-ата минута, когато Пьотр Желински центрира от ъглов удар, а голмайсторът на тима засече с глава във вратата на „биковете“. Четвърт час по-късно удар на Антонио Санабрия едва не влетя в мрежата на Алекс Мерет.

Малко след като измина половин час игра Карол Линети извърши нарушение в наказателното поле и бе отсъдена дузпа, а зад топката застана Хвича Кварацхелия, който без затруднения преодоля Ваня Милинкович-Савич за 0:2.

В началото на второто полувреме южняците отбелязаха за трети път и съвсем убиха и малкото останала интрига в срещата. Осимен вкара второто си попадение, възползвайки се от прекрасно центриране на Матиас Оливера. Танги Ндомбеле също намери място на таблото с голмайсторите, като в 68-ата минута комбинира с Кварацхелия и вкара топката във вратата на „граната“ за 4-ти път.

Така сякаш вече не се поставя въпросът “дали”, а “кога” Наполи ще спечели първото си Скудето от 33 години насам, а по прости сметки момчетата на Спалети могат при определени обстоятелства скоро ще отворят шампанското в чест на титлата.